Preporuka

4 jednostavna načina da povećate svoju energiju

  • Umor u nekom trenutku pogađa svakoga. Pod pretpostavkom da je vaš ljekar isključio ozbiljne medicinske uzroke, postoji nekoliko osnovnih koraka koje možete preduzeti da „napunite baterije“.

Umjesto da potrošite sav svoj „vijek trajanja baterije“ za dva sata, rasporedite ga na jutarnje, popodnevne i večernje aktivnosti — sa odmorom i obrocima između.

Ne postoji ništa više zadovoljavajuće od kratkog snažnog sna. Međutim, ako imate problema sa spavanjem noću, znajte da drijemanje može pogoršati nesanicu. Ako je to vaš slučaj, pokrenite se. Ustanite i prošetajte po bloku, ili samo ustanite i krećite se.

Preskočite većinu dodataka. Možda ste čuli za suplemente koji povećavaju energiju ili “protiv starenja”. Nema dokaza da rade.

DHEA. Nema dokaza da DHEA nudi bilo kakve stvarne koristi, a neželjeni efekti ostaju pod znakom pitanja.

Gvožđe poboljšava energiju samo ako imate očigledan nedostatak, što ljekar može da provjeri analizom krvi. U suprotnom, ne morate da ga uzimate — a previše gvožđa može biti štetno.

Istina je da vitamini B (B1, B2, B6, B12) pomažu tijelu da pretvori hranu u oblik energije koju ćelije mogu sagorjeti, ali uzimanje više vitamina B ne prepunjava vaše ćelije.

Slatka rolnica iz pekare donosi mnogo kalorija, ali vaše tijelo ima tendenciju da ih brzo metaboliše, a onda možete završiti sa padom šećera u krvi – i umorom. Održaćete stabilniji nivo energije jedući nemasne proteine i nerafinisane ugljene hidrate. Probajte jogurt sa orašastim plodovima, suvim grožđem i medom. Vaše tijelo će postepeno unositi mješavinu ugljenih hidrata, vlakana i proteina.

Vašem tijelu je potreban određeni broj kalorija da bi obavio dnevni posao. Bolje je rasporediti obroke tako da tijelo dobija hranu koja mu je potrebna tokom cijelog dana.

 

 

Više iz:Preporuka

Možda vam se dopadne

Komentari su onemogućeni.

0 %