Zdrava ishrana

Hrana koja nudi jod, fosfor i cink

Škampi su niskokalorična hrana koja ne sadrži ugljene hidrate, a ima veliki nivo proteina. Konzumacija ovih morskih plodova ima niz prednosti za ljudski
organizam:
dobar su izvor proteina budući da 80g kuvanih škampa sadrži 20g proteina,
što je 40% preporučene dnevne vrijednosti,
– izvor su korisnih minerala budući da obezbjeđuju jod, fosfor, cink i
magnezijum,
– obezbjeđuju omega-3 masti koje smanjuju rizik od kardiovaskularnih
oboljenja,
– poboljšavaju kognitivno zdravlje budući da sadrže astaksantin- antioksidans
koji može pomoći u zaštiti od oštećenja slobodnih radikala,
– dobri su u slučaju bolesti štitne žlijezde, jer obezbjeđuju jod i selen, dva
minerala potrebna za normalno funkcionisanje štitne žlijezde.

Možda vam se dopadne

Prevencija

Šećeri

Višak kalorija iz hrane i pića sa visokim sadržajem slobodnih šećera može dovesti do prekomjerne ...

Komentari su onemogućeni.

0 %